Apparaten en accessoires
Kantonese gebakken rijst met garnalen
Voorbereiding. 5min
Totaal 50min
3 porties
Ingrediënten
-
korte korrel rijst japonica250 g
-
250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld, diepgevroren, ontdooid en drooggedept om te kokenmiddelgrote rauwe garnalen, gepeld schoongemaakt, ontdarmd250 g
-
groene erwten (vers of diepvries)50 g
-
zoete maïskorrels, uit blik uitgelekt50 g
-
water en iets meer om de rijst te dekken370 g
-
lichte sojasaus20 g
-
geroosterde sesamolie en iets meer om te besprenkelen10 g
-
oestersaus20 g
-
rijstazijn10 g
-
bruine suiker1 tl
-
zout1 tl
-
lente-ui gehakt, als afwerking
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
1678.3 mg
Eiwitten
19 g
Calorieën
1791 kJ /
428.1 kcal
Vetten
5 g
Vezels
1.3 g
Verzadigd vet
1 g
Koolhydraten
74.4 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Chinese keuken
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Aziatische rijst met eieren en groenten
30min
Kip katsu curry met rijst
1u. 40min
Pizza Diavola
Geen beoordelingen
Fatayer met kaas en munt
2u.
Sesam zalm met sla en erwtensoep
1u.
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
50min
Szechuanrijst met gehaktvlees en chili-olie
1u. 5min
Gegrilde Steak met Rode Pepersaus
Geen beoordelingen
Rijst met rundvlees en broccoli
50min
Zalm met citroen Hollandaise, asperges en rijst
45min
Slowcooken kalfsstoofpot
2u. 10min
Waterzooi van Kip
1u.